Login: Wachtwoord:

Jan Vuurboom

Dat sociale problematiek ook kan worden "aangepakt" met ict-toepassingen, daarover wordt binnen de sociaal-agogische opleidingen en het daarbij behorende werkveld nog te weinig nagedacht. Graag wil ik het denken daarover stimuleren, zowel binnen de hogeschool waar ik werk, de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle, als door mijn bijdrage aan deze site.
http://www.gh.nl
Laatste Post: ict: weg ermee? 31 oktober 2007

Hoe deskundig is de hulpverlener van straks, of beter: hoe deskundig is die hulpverlener nu eigenlijk nog?
Wat zeg je tegen je cliënt, als hij vertelt dat hij over z'n problemen al van alles heeft opgezocht op internet? Hoe lastig vind je dat, of hoe bedreigend is dat voor je status als deskundige?
Hoe deskundig ben je zelf eigenlijk nog als de cliënt ook toegang heeft tot de kennis die jij hebt, of misschien zelfs weet heeft van informatie waarover jij nog nooit hebt gehoord?

Op de hogeschool waar ik werk, worden deze vragen (nog) niet gesteld, noch door docenten, noch door studenten. En waarom zou je ook! Hulpverlenen is een zaak van het hart, van de relatie tussen hulpvrager en hulpverlener, van de persoonlijke ontmoeting en daar past geen ict bij.
Nou ja, er wordt wel gewerkt met de pc, met Word en zo, en er wordt wel gemaild natuurlijk, maar informatietechnologie en hulpverlening lijken met elkaar op gespannen voet te staan.

Is dat terecht?

daarover later meer

 2028 maal gelezen, 1 reacties.

Blog abonnementen

»ict: weg ermee? (Jan Vuurboom)

* Meest recente activiteit: 31 oktober 2007

Mijn Relaties

Anja Stofberg
Mike de Kreek

© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.