Login: Wachtwoord:

Gerard Latjes

Werkzaam bij Avans Hogeschool als E-Learning Coach, docent Informatica en Communicatieve Vaardigheden
http://www.avans.nl
Laatste Post: Een nieuwe wijk, een nieuw begin ... 21 maart 2008

Veghel is verdeeld in dorpen en wijken. Elke wijk heeft een eigen wijkraad. Vier jaar geleden verhuisde ik naar de jongste wijk van Veghel: Het Ven. Vanuit de gemeente Veghel werd ik met twee andere bewoners benaderd met de vraag om een nieuwe wijkraad op te starten, nadat de vorige wijkraad ter ziele was gegaan. Enthousiast over dit voorstel, maar al snel komen er allerlei vragen bij je op, zoals: Hoe doe je dat nu? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat is nu precies het doel en de functie van een wijkraad?

"Wijkraad
Een 'wijkraad' is een onafhankelijk en zelfstandig adviesorgaan. In het kader van bestuurlijke vernieuwing zijn wijkraden opgericht. Met de vorming van een wijkraad wil een gemeente meer invloed geven aan burgers op het besteden van gemeenschapsgeld. De wijkraadsleden zijn betrokken en actieve mensen die wonen of werken in de wijk. Ze worden niet democratisch gekozen, maar melden zichzelf aan. De wijkraad adviseert het college van B&W over de ontwikkeling van de wijkraad.
Wijkraadpleging
Een wijkraadpleging is een manier om bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden mee te laten denken over wat er moet gebeuren in een wijk en op welke wijze. De vorm van een wijkraadpleging kan verschillen."
Bron:  http://www.encyclo.nl/begrip/wijkraad 21 maart 2008
 

 2553 maal gelezen, 0 reacties.


Welke rol kan internet spelen bij opbouwwerk? 24 mei 2007  3189 maal gelezen, 0 reacties.

* Meest recente activiteit: 21 maart 2008

Mijn Relaties

Albert Visser
Jan Vuurboom
Jeroen van Drie
Mike de Kreek
Olaf Stomp

© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.