Login: Wachtwoord:
Alcoholtest voor jongeren
Op de site www.dekaterkomtlater.nl kunnen jongeren een zelftest doen.
Veilig internetten
Op 18 april j.l. heeft het jaarlijks congres plaatsgehad van stichting De Kinderconsument. Ook dit jaar staat Veilig Internet op school centraal. Klik hier voor meer informatie.
Cyberpesten
Site over cyberpesten. Wat is het? Welke vormen zijn er? Wat kun je als hulpverlener
Preventie rookgedrag jongeren
Stupid.ca is een Canadees initiatief gericht op het attenderen van jongeren op de gevaren en gevolgen van roken. Het is een mooi geanimeerde website, specifiek ontwikkeld voor de doelgroep, jongeren. Speciale aandacht zou ik willen vragen voor de Science Lab. Aan de linkerzijde van het laboratorium staat een machine waarmee kan worden onderzocht wat de effecten zijn van verschillende stoffen die in sigaretten zitten op het menselijk lichaam.
zie voor meer informatie: http://www.stupid.ca

 

Online peerhulp project in Utrecht
Bureau Jeugdzorg Utrecht start op korte termijn een online peerhulp project. Jongeren kunnen daarbij chatten met getrainde leeftijdsgenoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de open source chatapplicatie HelpIM, die e-hulp.nl ontwikkelt en beheert. Ook in België wordt binnenkort via HelpIM gechat. De studentenvoorzieningen van de hogeschool West-Vlaanderen (SOVOWES) biedt studenten vanaf eind november de mogelijkheid om een online gesprek te voeren met een campusmedewerker over persoonlijke vragen. (Bron: e-hulp.nl nieuwsbrief)
Jongeren bereiken via msn

In het oktobernummer 2008 besteedde SoziO aandacht aan het onderzoek van Huub Braam en Marjolijn Distelbrink (Verwey-Jonker instituut). Hoe kunnen hulpverleners nieuwe media gebruiken omhun contact met jongeren te verdiepen en te intensiveren?

Voorlichting over psychosen bij jongeren

Het Contact Centrum Eerste Psychose (CEP) heeft de website ‘HELP ik heb een Psychose’ geopend voor en over jongeren die voor het eerst een psychose krijgen.

 

Site rond zwerfjongeren
Hier kunt u terecht voor de laatste ontwikkelingen rondom zwerfjongeren.
Chatten en mailen met een professioneel hulpverlener
 Sinds een paar maanden kan er op www.blixum.nl gechat en gemaild worden met professionele hulpverleners van QUESTION-ZONE.NL, het jongerenplatform van Stichting Korrelatie. Jongeren kunnen via de chat en mail gratis en anoniem hun (psychische en sociale) problemen in vertrouwen voorleggen aan de hulpverleners. Deze samenwerking is tot stand gekomen omdat Blixum.nl bezoekers van haar forum nu ook professionele hulp wil bieden. Behalve chatten en mailen kunnen jongeren ook bellen naar Korrelatie tijdens kantooruren: 0900-1450 (15 cpm).
Chatmate

Verschillende  jeugdzorgorganisaties in Noord Holland hebben een chatmogelijkheid in het leven geroepen: .


© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.