Login: Wachtwoord:
Good practices

Good practices van Surf.

De Good Practices themasite beschrijft, recenseert en publiceert Good Practices: goede voorbeelden van ICT-gebruik in hogescholen en universiteiten. De Good Practices themasite bevat op dit moment 98 Good Practices afkomstig van 12 hogescholen en 14 universiteiten. In het overzicht staan de Good Practices per instelling geordend, samen met de voorbeelden van Leerzaam Gebruik.

SURFfoundation
SURFfoundation maakt deel uit van SURF, waarin universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen nationaal en internationaal samenwerken aan innovatieve ICT-voorzieningen.
Grassroots
Grassroots is een stimuleringsinstrument voor verandering in het onderwijs. Er zijn grassroots voor alle onderwsijssoorten, ook voor het hoger onderwijs zijn er een groot aantal grassroots te bekijken.   Klik hier om naar de grassrootssite te gaan.
Zeer Actieve Psychologie (ZAP)
ZAP staat voor Zeer Actieve Psychologie. Het is een project van de Universiteit Twente, SURF en de Erasmus Universiteit, dat als doel heeft een aantal ICT-gebaseerde programma’s, genaamd ZAPs, te ontwikkelen. ZAPs stellen de student in staat ontdekkend en ervarend met allerlei fenomenen uit de psychologie in aanraking te komen. Iedere ZAP begint met een klein testje/experimentje een geeft dan kort de bijbehorende theorie. Zie voor meer informatie: http://zap.psy.utwente.nl/
Dvd over conferentie ICT in Social Work

Op 7 maart 2008 werd in Eindhoven een conferentie georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van Herman van Lieshout, docent aan de Fontys Hogeschool Sociale Studies .

'Maakt internet gelukkiger?'
De site wwww.hartenziel.nl van de Volkskrant peilt in een enquête in hoeverre internet het geluksgevoel van de bezoekers van deze site beïnvloedt.
Sms als hulpmiddel bij colleges
De Vrije Universiteit is als eerste universiteit in Nederland gestart met een nieuwe vorm van college geven. In PowerPoint presentaties kunnen vragen worden toegevoegd die de studenten via een SMS bericht beantwoorden.

 sms

 

1001 ideŽen over digitale didactiek voor docenten

Hoe maak je een interactieve beeldscherminstructie? Hoe kan je studentpresentaties opnemen met video en voorzien van feedback? Hoe kan ik social bookmarking gebruiken om kennis te delen? Hoe kun je responsiecolleges vervangen door filmpjes? Hoe zorg je ervoor dat studenten actief met de leerstof omgaan?

Kanaal Sociaal
Kanaal Sociaal is een samenwerkingsverband waar één landelijke en meerdere provinciale kennisplatformen hun handen ineen slaan om zoveel mogelijk kennis te verzamelen en aan te bieden op het terrein van sociaal beleid.

Annotatiesysteem
Een handige site?
© 2006 - 2018 Sociaal Digitaal. Alle rechten voorbehouden.