Hoofdstuk 2: De interventie op schrift als vorm van Zelfevaluatie

Hoofdstuk 2: De interventie op schrift als vorm van Zelfevaluatie

Productgroep Weten wat werkt
3,90
Abonneeprijs: € 1,56

Omschrijving

Effectieve interventies beginnen met Zelfevaluatie. Door de interventie op schrift te zetten en kritisch na te denken over de verschillende onderdelen van de interventie komt de evaluatie op gang. Daarbij is niet alleen de beschrijving van belang, maar zeker ook het proces dat tot die beschrijving leidt. 

Sociale interventies worden ontwikkeld in antwoord op maatschappelijke vraagstuk- ken. De ontwikkeling van interventies gaat vaak gepaard met vallen en opstaan. Doorgaans zijn zij het resultaat van een combinatie van de ervaring, kennis en inzich- ten van de professional; de voorkeuren, behoeften en wensen van de doelgroep en beschikbare vakliteratuur of wetenschappelijke kennis. 
De directe relatie met het maatschappelijke probleem dat zich voordoet en het con- crete en handelingsgerichte karakter maakt de interventie tot een ideale eenheid voor reflectie. Door eigen interventies op schrift te stellen komt zelfreflectie ofwel zelfevaluatie op gang. Door het samen te doen met anderen binnen (en buiten) de organisatie, draagt het bij aan collectieve zelfevaluatie van het eigen werk. Dit leidt tot een gezamenlijke aanscherping en daarmee tot een kwaliteitsimpuls.