Heb je money voor Dior? - Handreiking workshop over financiële opvoeding en financieel gedrag voor studenten en jongeren.

Heb je money voor Dior? - Handreiking workshop over financiële opvoeding en financieel gedrag voor studenten en jongeren.

Gratis

Omschrijving

Deze handreiking is gemaakt om de dialoog over de relatie tussen de mate van financiële opvoeding en financieel gedrag op latere leeftijd aan te gaan met jongeren. De handreiking kan gebruikt worden om een workshop te verzorgen over het onderwerp: financiële opvoeding en financieel gedrag. De handreiking kan door een brede groep professionals gebruikt worden die beroepshalve met jongeren werken. Denk hierbij aan sociaal werkers, sociaal juridisch werkers en leerkrachten.

De workshop is opgezet voor de doelgroep studenten en jongeren. Het doel van de workshop is om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp, hiermee het praten over financiën uit de taboesfeer te halen en bewustzijn rond dit thema te vergroten.

De workshop bestaat uit een aantal onderdelen:
1. Een korte introductie en het presenteren van een factsheet.
2. Het stellen van vragen en het in dialoog gaan over de onderwerpen: geldzaken organiseren, omgaan met imago en verleidingen.
3. Het invullen en bespreken van begrotingen.
4. Het in discussie gaan met elkaar aan de hand van stellingen