Praktisch toolboek voor hulp aan mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel

Praktisch toolboek voor hulp aan mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel

2023 | ZonMw
Gratis

Omschrijving

Al meer dan zeven jaar wordt binnen het programma Gewoon Bijzonder hard gewerkt aan het verbeteren van de zorg voor en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Samen met onze opdrachtgever, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en andere partijen uit beleid, onderzoek, onderwijs en praktijk dragen wij bij aan het gezamenlijke doel van dit ZonMw-programma. Namelijk dat mensen met een beperking, binnen hun mogelijkheden, met grotere zelfstandigheid en meer zeggenschap kunnen functioneren.

Voor gebruik in je dagelijkse werk
De afgelopen jaren leverden afgeronde projecten uit het programma Gewoon Bijzonder tal van praktische producten op die zorgprofessionals in hun dagelijks werk kunnen gebruiken. In dit boekje vind je een selectie hiervan. Het gaat om praktische hulpmiddelen die je helpen om de best mogelijke zorg te verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Denk hierbij aan een leidraad, een werkboek, een meetinstrument, een app en nog veel meer. Elk hulpmiddel wordt kort besproken en afgesloten met een link naar meer informatie.

Samen de zorg nóg beter maken
Deze eerste editie van het boekje betreft een momentopname van de opgeleverde producten tot en met mei 2023. Begin 2024 komt er een tweede, geheel geüpdatete versie van dit boekje met daarin nog veel meer hulpmiddelen. We hopen dat dit boekje je kan ondersteunen in je belangrijke en waardevolle werk in de gehandicaptenzorg. Ondertussen gaan wij, ook de komende vier jaar, vol enthousiasme door met het stimuleren van de ontwikkeling van meer bruikbare en praktische hulpmiddelen binnen het programma Gewoon Bijzonder.