Wat zou jij doen? - Mevrouw Muysers

Wat zou jij doen? - Mevrouw Muysers

Productgroep Wat zou jij doen? - Vijftien casussen uit tijdschrift SPH
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Casus Mevrouw Muysers,

Mevrouw Muysers, geboren in 1912, deelt met haar gehandicapte en slechtziende zoon al jarenlang haar huis. Wegens beenwonden kan zij de laatste tijd niet meer gaan en staan waar zij wil en wordt ze dagelijks thuis verzorgd door een verpleegster. Door de penibele omstandigheden waarin dat moet gebeuren – de verpleegster staat soms voor een gesloten deur en de kamer is onverwarmd en vol rommel, weigert de dienst nog langer langs te gaan. Ook de huisdokter weigert om er nog op huisbezoek te gaan.
De lokale overheid beslist nu dat mevrouw Muysers voor onbepaalde tijd, wegens ernstige verwaarlozing, opgenomen moet worden in een verpleeghuis. De ouderenconsulent heeft daartoe geadviseerd. Dit zeer tegen de zin van mevrouw Muysers, want zo wordt ze niet alleen gescheiden van haar buurt maar ook van haar zoon!
Toch wordt er overgegaan tot opname met als argument dat dit in het belang is van deze al oude mevrouw. In het verpleeghuis kan ze de noodzakelijke medische verzorging krijgen en leven onder behoorlijke en hygiënische levensomstandigheden. Ze behoudt wel de nodige bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om sociale contacten met de buitenwereld en haar zoon te onderhouden.