Werkboek Residentieel Vakmanschap Uitgelicht / DEEL IV ROOD

Werkboek Residentieel Vakmanschap Uitgelicht / DEEL IV ROOD

Productgroep Werkboek Residentieel Vakmanschap Uitgelicht
25,00
Abonneeprijs: € 20,00

Omschrijving

Therapeutisch handelen mag bij de aanpak van complexe problematiek niet beperkt blijven tot het aanbod van specialisten. Juist in samenwerking met deze behandelaars, maar ook los daarvan, is het mogelijk om veel interventies aan te bieden op de leefgroep, waarbij gebruik wordt gemaakt van therapeutische technieken. Vooral de gedragstherapie (CGT) biedt hiervoor aangrijpingspunten. Met behulp van CGT-technieken is te leren om anders te gaan denken en voelen en ander gedrag te vertonen. Het dagelijks leven biedt hiervoor, al dan niet aansluitend op de aangeboden behandeling door experts, tal van mogelijkheden.

In rood wordt toegelicht hoe deze kansen door begeleiding in het leven van alledag te benutten zijn, zowel bij residentiële als ambulante behandeling. De drie pijlers die het therapeutisch handelen in het alledaagse leven
ordenen, zijn Specialistische bejegening, Specialistische aanpak en Complementaire aanpak. Een groot aantal werkbladen is inzetbaar om de jongere vaardigheden aan te leren en zijn denken en voelen te beïnvloeden, waardoor internaliserende en regulatieproblemen afnemen en het zelfbeeld verbetert.