Boekbespreking

Boekbespreking

Productgroep Geron 2009-3
Arie Stolk | 2009
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Piet Houben (2009). Interactief levensloopbeleid. Vensters en gereedschap om de tweede levenshelft vorm te geven. Amsterdam: Uitgeverij SWP (222 pagina's, € 24.95, ISBN: 978-90-6665-978-0)


NIET EENVOUDIG TE DUIDEN
Het is niet zo eenvoudig om het laatste boek van Piet Houben, emeritus hoogleraar Toegepaste Sociale Gerontologie aan de VU te Amsterdam, te duiden. Het is zeker ook niet als een gemakkelijk toegankelijk boek te typeren. De titel doet vermoeden dat het om een management of HRM boek gaat, maar het is toch zeker ook een boek voor mensen die met hun eigen of persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen.
In het voorwoord noemt de auteur zelf drie bestemmingen voor zijn boek: mensen die in hun tweede levenshelft behoefte hebben aan een inspirerend toekomst thema; managers en professionals in personeelsmanagement en organisatie ontwikkeling; en cursisten van het hoger en postacademisch onderwijs. Hij had daar eigenlijk nog een vierde categorie aan toe moeten voegen, namelijk beleidsontwikkelaars bij de overheid en sociale partners. Vooral het derde deel van het boek is voor deze categorie buitengewoon interessant.