Je Eigen Stek (JES): een doorstroomvoorziening in zelfbeheer, gericht op daklozen

Je Eigen Stek (JES): een doorstroomvoorziening in zelfbeheer, gericht op daklozen

Productgroep Sozio 3 Buitengewoon normaal 2021
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Jeroen (48 jaar) is oud-bewoner en oud-voorzitter van Je Eigen Stek en nu ervaringsdeskundig onderzoeker bij onderzoeksbureau Meetellen. Hier werkt hij mee aan onderzoek naar Je Eigen Stek. Na zijn tijd in Je Eigen Stek heeft hij een eigen huis gekregen.

Toevallig heb ik vandaag het contract gekregen; de woning staat nu op mijn eigen naam. Tot nu was de woning van HVO-Querido en moest ik begeleiding accepteren. Vanaf vandaag sta ik weer op eigen benen en heb ik geen bemoeienis van de hulpverlening. Ik ben ook geen cliënt meer; dat is toch wel een lekker gevoel. Ook om niet meer ergens aan vast te zitten en het zelf te kunnen doen. Ik kan nu echt mijn eigen weg uitstippelen. Ik heb het overigens altijd goed kunnen vinden met mijn begeleider; ik voelde me ook echt door hem gesteund. Maar het is fijn om geen speciale regels meer te hebben en geen formulieren meer in te vullen. Ja, een eigen huis, dat is super.’ ‘Ik werk als vrijwilliger bij het onderzoeksbureau Meetellen,’ vervolgt Jeroen, ‘waar we de stem van Amsterdammers in een kwetsbare positie onderzoeken, zodat ook zij gehoord worden. Daarnaast help ik af en toe bij Je Eigen Stek (JES).

Nu werk ik nog vooral vanuit huis, door corona, maar hopelijk kunnen we straks weer meer naar buiten. Ik ben nu al een jaar alleen aan het werken hier thuis. Het is fijn om collega’s straks weer live te kunnen zien. Vorige week zag ik een aantal nieuwe collega’s voor het eerst; dat doet toch wat met je. Uiteindelijk wil ik weer betaald gaan werken, als onderzoeker bij het onderzoeksbureau Meetellen.’